Wie zijn wij

 

XS4IT is in 2012 opgericht naar aanleiding van een verzoek om zowel de IT infrastructuur als de financiën toegankelijk te maken na het wegvallen van de bedrijfseigenaar. Ik ben Frans Streur en de oprichter van het bedrijf. Ik ben sinds 1985 actief in de ICT werkzaam in verschillende hoedanigheden maar heb daarnaast een HBO BE/BA achtergond en veel bancaire ervaring.

De laatste jaren (sinds 2005) ben ik me bezig gaan houden met het vakgebied Systems & Service Management. Hierbij gaat het enerzijds om de tooling en anderzijds om de inrichting van de processen ten behoeve van professioneel beheer binnen een ICT datacenter van een middelgrote to grote onderneming.

De opgedane ervaring bestaat uit het maken van het technische design en het verzorgen van de documentatie voor in te richten omgevingen. Ook de initiele installaties (meestal in een testomgeving) zijn door mij succesvol uitgevoerd. Het ging hierbij om grote en middelgrote projecten waarbij tevens de migratie werd gedaan van de oude (legacy) omgeving.

Dat het bij de inrichting van processen gaan om een goed afgestemde communicatie, is evident. Daarvoor beschik ik over een goede communicatie vaardigheid in woord en geschrift afgestemd op de doelgroep waar ik mee te maken heb in het Nederlands, Engels of Duits. Dat kan op diepgaand technisch niveau zijn, management nvieau of geschikt voor (eind)gebruikers.

De voornaamste processen die ik daarbij heb ingericht c.q. ondersteund (met de voornamelijk IBM en HP producten):

  • Event Management (IBM tooling ITEC, ITM, Netcool/OMNIbus)
  • Interfacing met Service Management (HP tooling: HPSC, HPSM, ConnectIT)
  • Software License Management (IBM tooling: Tad4D, TADDM, Maximo/TamIT)
  • Business Service Management d.m.v. Business Service Views
  • Configuration Management (Diverse eigen tooling)

Daarnaast heb ik op vele manieren de monitoring ingericht voor hardware, besturingssystemen, middleware en applicaties. De daarvoor gebruikte interfaces zijn SNMP, logfiles, en diverse maatwerk oplossingen.

Voor meer details zie mijn linkedin pagina: nl.linkedin.com/pub/frans-streur/11/a2/677/